Odulfusschool in Mierlo-Hout heeft Helmondse primeur

Foto:

De Odulfusschool in Mierlo-Hout heeft woensdagmorgen als eerste school in Helmond een veiligheidszone geintroduceerd. De veiligheidszone moet ervoor zorgen dat automobilisten gewaarschuwd worden dat ze een school benaderen en dus hun snelheid aanpassen.

Op de straat staat met grote letter het woord school geschreven. De Odulfusschool is de eerste in Helmond maar alle scholen zullen volgen. Het is volgens de ouders van de naar school gaande kinderen dan ook echt nodig dat er door automobilisten beter opgelet gaat worden.

Het Idee van deze veiligheidszone is acht jaar geleden begonnen door enkele bezorgde ouders van kinderen die op de Odulfusschool zitten. De Odulfusschool zit aan de zeer drukke Hoofdstraat in Mierlo-Hout en de auto’s komen hier met regelmaat als een dollen voorbij.

De gemeente Helmond steunde dit initiatief acht jaar geleden niet, maar de ouders hebben met steun van veilig verkeer Nederland en de Wijkraad in Mierlo-Hout de langste adem gehad en het is er uiteindelijk dan toch van gekomen.