de laatste dagen van het jaar is er veel wind en regen

December wordt ook wel wintermaand genoemd, maar winterse kou zit er
deze laatste maand van het jaar niet in. Depressies boven de Atlantische
Oceaan houden het voor het zeggen en voeren zachte lucht aan. Daarnaast
veroorzaken ze regelmatig veel bewolking, wind en regen. Dit weekend is
het tijdelijk droger en rustiger.

Vanuit het westen komt de zon tevoorschijn, maar er is kans op een enkele bui.

Vanmiddag is er een afwisseling van wolkenvelden en zonnige perioden. Het wordt een graad of 8 en er staat een matige tot vrij krachtige, zuidwestenwind.

Vanavond en vannacht valt in de westelijke kustprovincies een enkele bui. Daarnaast trekken vanuit het zuiden wat wolkenvelden over het land, maar tussendoor zijn er brede opklaringen mogelijk. De wind is zwak tot matig boven land en matig tot vrij krachtig en het koelt af tussen de 2 en 5 graden. 

Morgen trekt in de ochtend een zone met veel bewolking en buien van west naar oost over het land. Begin van de middag is het op de meeste plaatsen droog en zijn er zonnige perioden. Bij een matige tot vrij krachtige westenwind wordt het ’s middags een graad of 7.

Maandag overdag gaat het weer flink waaien en gaat het langdurig regenen.

Dinsdag, Oudjaarsdag, verloopt eveneens windrijk. Extra oppassen dus met het vuurwerk. Er is veel bewolking, waaruit soms wat regen valt. In de avond gaat het vanuit het westen waarschijnlijk enige tijd harder regenen, waarna de wind iets afzwakt. Het blijft echter hard genoeg waaien om mist te voorkomen. De timing is nog onzeker, maar het zou kunnen dat de jaarwisseling regionaal in het water valt.

De eerste dagen van het nieuwe jaar heeft de atmosfeer nog niet de neiging ons een meer winterse setting voor te schotelen. De kans op regen blijft groot, er staat veel wind en het is vrij zacht.