Wind en regen wisselen elkaar af

De laatste paar dagen van het jaar verlopen windrijk en niet droog.
Vanuit het zuiden stroomt vrij zachte lucht het land in en zowel vandaag
als morgen passeert gedurende de dag een neerslagstoring. De
Oudejaarsnacht verloopt waarschijnlijk ook niet geheel droog.

Vanochtend is het eerst nog behoorlijk fris. Het is afgelopen nacht afgekoeld tot enkele graden boven nul en door de aantrekkende ligt de gevoelstemperatuur vanochtend lange tijd onder het vriespunt. Wel zijn er flinke zonnige perioden maar er blijft kans op wat regen.

Vanmiddag breiden de wolkenvelden zich vanuit het westen steeds meer uit. De zon verdwijnt en geleidelijk wordt de bewolking dik genoeg voor een beetje regen. De temperatuur stijgt naar een graad of 7.

Daarbij trekt de zuidenwind aan en bereikt de tweede helft van de middag een maximum met een vrij krachtige wind.

Vanavond neemt de wind langzaam wat in kracht af, maar blijft het nog wel doorwaaien. De regen trekt naar het oosten weg en in de nacht verschijnen opklaringen. De minimumtemperatuur komt uit rond 4 graden.

Morgen staan opnieuw wind en regen op het programma. Een groot deel van de dag is het nog droog met wolkenvelden en zonnige perioden, maar in de middag neemt de bewolking toe en kan het hier en daar wat gaan regenen. De zuiden- tot zuidoostenwind is daarbij matig tot vrij krachtig met een temperatuur rond de 7 à 8 graden.

Oudejaarsavond blijft het nog vrij stevig waaien en zijn er perioden met regen. De tweede helft van de avond wordt het grotendeels droog, in de Nieuwjaarsnacht wat opklaringen en de temperatuur daalt dan tot circa 4 graden.

Nieuwjaarsdag, woensdag, is het overdag grotendeels droog met velden sluierbewolking en soms een waterig zonnetje. De bewolking wordt dikker en ’s avonds gaat het regenen. Er komt opnieuw een stevige wind uit zuidelijke richtingen te staan, die in de loop van de avond piekt met mogelijk een stormachtige wind. Het is ’s middags circa 8 graden.