Werkzaamheden aan de Gerwenseweg

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 januari worden de bomen gesnoeid
naast de Gerwenseweg tussen Stiphout en Gerwen. De weg is hierdoor elke
dag in beide richtingen afgesloten tussen 8.00 en 16.00 uur.Er worden takken van de bomen gezaagd. Als dat niet zou gebeuren, bestaat het risico dat de takken na verloop van tijd afbreken en vallen.

Mogelijk in drie dagen klaar

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden zijn vijf dagen gepland. Als de weersomstandigheden en de uitvoering van het werk meezitten, kan het werk in drie dagen af zijn. De kans bestaat dus dat de weg op woensdag of donderdag al weer open gaat voor het verkeer. Zolang de weg afgesloten is, wordt dit met gele borden aangegeven.

Fietspaden

Het fietspad is aan één kant van de weg afgesloten. Fietsers en bromfietsers kunnen in beide richtingen gebruik maken van het fietspad aan de andere kant. Op sommige momenten kunnen beide fietspaden afgesloten zijn, als het niet veilig is om langs het werk te fietsen. De aannemer die het werk uitvoert, bepaalt dit. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de tijden dat scholieren hier fietsen.

Omleidingsroute

Verkeer van Stiphout naar Gerwen en Nuenen en andersom kan tijdens de wegafsluiting gebruikmaken van de autoweg A270. Via die route zijn ook de winkels in Stiphout te bereiken