De vorst en de sneeuw is onderweg

Zo langzaamaan gaat er een einde komen aan het bijzonder zachte en
onstuimige weer. Volgende week krijgen we weer met vorst en mogelijk
zelfs met sneeuw te maken. Voor het zover is profiteren we vandaag nog
van droog en zeer zacht weer. Morgen staan wind en regen op het
programma.

Vanochtend valt er geen neerslag. De regen is het land uit en heeft plaats gemaakt voor wolkenvelden en zonnige momenten.

Ook vanmiddag blijft het droog en trekken wolkenvelden over. Af en toe is de zon te zien en er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. De middagtemperatuur ligt rond 11 tot maximaal 13 graden.

Vanavond neemt de wind in kracht af en zijn er opklaringen. Tegen middernacht neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en vannacht trekt een warmtefront over. Er valt van tijd tot tijd wat regen en kouder dan 7 à 8 graden wordt het niet.

Morgen is er nauwelijks ruimte voor de zon. In de vroege ochtend valt er af en toe lichte regen. Maar dat is van tijdelijke aard: vanaf het einde van de ochtend regent het van tijd tot tijd en dat blijft de rest van de dag het geval.

Daarbij komt ook nog eens veel wind te staan: veel plaatsen kunnen een krachtige zuidwester verwachten, 6 Beaufort.

’s Avonds blijft het nog onstuimig en nat, wel neemt de wind langzaamaan in kracht af. In de nacht naar vrijdag wordt het droog en koelt het af tot een graad of 5.

Vrijdag is het droog en speelt de zon weer een prominente rol in het weerbeeld. ’s Middags zijn er ook stapelwolken en bij een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind komt de middagtemperatuur uit op een graad of 9.