voorlopig nog geen winters weer

De deur zit weer in het slot, voorlopig geen winter! Een lagedrukgebied
boven de Atlantische oceaan bepaalt het weerbeeld met de komende dagen
veel bewolking en af en toe wat regen. Het is opnieuw vrij zacht voor de
tijd van het jaar.

Wederom is een winterse uitval afgeslagen en gaan we opnieuw een zachte winterweek tegemoet. De klassieke drukverdeling, met een hogedrukgebied nabij de Azoren en depressies in de buurt van IJsland, zorgt voor aanvoer van vochtige en relatief zachte lucht uit het westen. Het is niet alleen zacht maar ook wisselvallig. De komende dagen trekken geregeld storingen over het land waardoor de zon vaak het nakijken heeft.

De dag vangt aan met bewolking en nog wat gespetter in vooral het oosten van het land. In de loop van de ochtend klaart het vanuit het westen op. In de middag ontstaan stapelwolken, afgewisseld met wat zon en lokaal een lichte bui. De temperatuur ligt met gemiddeld 9 graden 3 graden boven normaal. De wind komt uit het zuidwesten en is matig van kracht, aan zee in eerste instantie nog vrij krachtig, kracht 5.

Vanavond en begin van de nacht enkele opklaringen en droog. In de loop van de nacht toenemende bewolking vanuit het westen met in het zuidwesten lokaal wat regen. De temperatuur daalt naar 5 graden aan zee en komt in het oosten dicht tegen nul, zeker aan de grond.

Dinsdag krijgen we met een zwakke storing te maken die het vooral op het westen van het land heeft voorzien. Op deze grauwe dag komt de temperatuur op ongeveer 7 graden uit. De zuidoostenwind is zwak tot matig van kracht.

Woensdag blijven we duidelijk onder invloed van een lagedrukgebied ten westen van Ierland. In de ochtend krijgen we vanuit het westen met een volgende frontale storing te maken. De wind blijft trouw uit het zuiden waaien waardoor de temperatuur hoog blijft scoren.

Een blik in de toekomst geeft nog geen zicht op aankomend winterweer. Voorlopig verloopt de tweede wintermaand net als de eerste: zacht en wisselvallig.