Helmond is gaststad voor viering van het Chinese nieuwjaar

Foto:

De gemeente Helmond is op maandag 27 januari gaststad voor de
feestelijke viering van het Chinese Nieuwjaar in 2014 in Brabant. De
viering van het Chinese Nieuwjaar door Brabant is inmiddels een traditie
en telkens is één van de Brabantse steden de organisator.Brabant heeft al bijna 20 jaar een zusterrelatie met de Chinese provincie Jiangsu. Deze relatie is van belang voor Brabantse ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen enerzijds, en voor de Chinese investeerders voor Brabant, anderzijds. Sinds enkele jaren wordt in Brabant deze vriendschapsband onderstreept met de viering van het Chinese Nieuwjaar.

Om deze feestelijk dag spectaculair af te sluiten vindt het laatste programmaonderdeel plaats in de kasteeltuin. Er zal een prachtige vuurwerkshow op muziek gepresenteerd worden. Ondersteund met laser, vuurelementen en speciale lichteffecten zal het Chinese Nieuwjaar waardig worden ingeleid.

chinees-nieuwjaar-2

Deze vuurwerkshow zal niet alleen voor onze Chinese- en Brabantse gasten te bewonderen zijn, maar ook het Helmondse publiek wordt hierbij van harte uitgenodigd. Deze prachtige show duurt ongeveer 13 minuten en start tussen 19:45 uur en 20:15 uur.

De Wiel zal voor deze activiteit kort worden afgesloten van 19.30 uur tot 20.30 uur voor al het gemotoriseerd verkeer ter hoogte van Restaurant Eetkamer 22 tot aan De Kegelbaan. Deze wegafzettingen zullen door verkeersregelaars, gedurende de afzettingsperiode bemand worden. Indien omwonende tijdens deze periode met hun auto bij hun woning willen komen kan dit via de verkeersregelaar geregeld worden.