De temperaturen gaan dalen

Vandaag is het regenachtig en zacht voor de tijd van het jaar. Morgen en
zaterdag verlopen meest droog en geleidelijk wordt het iets minder
zacht. Na zondag kan het ‘s nachts tot een graadje vorst komen, maar
echt winterweer is voorlopig niet aan de orde.

Het is vandaag bewolkt, regenachtig en zacht voor de tijd van het jaar. De maximumtemperatuur varieert van 8 to 10 graden. Aanvankelijk valt slechts hier een daar een beetje regen. Vanmiddag regent het dus overal van tijd tot tijd.
De wind is zuidelijk en matig in het binnenland tot (vrij) krachtig.Vanavond wordt het overal droog en zijn er enkele opklaringen. Ook de nacht verloopt overwegend droog, wel raakt het weer wat meer bewolkt. De minimumtemperatuur ligt rond 4 graden.

Morgen start waarschijnlijk overal droog. Wel is er vrij veel bewolking en later op de dag neemt de neerslagkans vooral in de westelijke helft van het land wat toe. De meeste buien blijven echter boven de Noordzee. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidenwind en het is nog steeds zacht met middagtemperaturen rond 9 graden.

Zaterdag belooft een geheel droge dag te worden. Er is een mix van wolkenvelden en wat zon en het wordt circa 8 graden bij een matige wind die van zuid naar zuidoost draait.

Zondag moet de temperatuur een kleine stap terug zetten. Het wordt 3 tot maximaal 7 graden. Hierbij is het bewolkt met vooral in het westen en zuidwesten kans op een beetje regen.

Volgende week hebben we de eerste dagen een rustig en overwegend droog weerbeeld. De temperaturen liggen daarbij rond normale waarden voor eind januari; 5 graden overdag en meest net boven het vriespunt ’s nachts. Tijdens een nacht met opklaringen kan het licht vriezen. Later in de week lijkt het weer wisselvallig te worden.