Unieke kookreis in Italie met TwinTours

Foto:

Vanaf dit voorjaar biedt TwinTours kookliefhebbers de
mogelijkheid om mee te gaan op een unieke achtdaagse culinaire kookreis in het
Italiaanse Emilia-Romagna. Deelnemers aan deze reis wacht een keur aan
kooklessen bij o.a. meesterkok Massimo Spigaroli (1 Michelinster) en culinaire
uitstapjes om de geheimen van de Italiaanse keuken te ontdekken. 

Kooklessen in Emilia-Romagna
De achtdaagse kookreis in Emilia-Romagna is nieuw in het aanbod van TwinTours. De keuken van deze Noord-Italiaanse streek staat bekend als één van de beste van het land. Bekende producten als parmaham, Parmezaanse kaas en aceto balsamico di Modena vinden hun oorsprong in Emilia-Romagna. Natuurlijk is er tijdens de reis aandacht voor de herkomst van deze producten. Zo wordt er een bezoek gebracht aan het bedrijf waar de Parmezaanse kaas wordt gemaakt en is er een rondleiding door de kelders waar duizenden stuks Culatello di Zibello hangen, de koning onder de Italiaanse hammen.

De kooklessen vinden plaats in gerenommeerde kookscholen onder begeleiding van ervaren (sterren)koks. Deelnemers leren traditionele pasta’s te bereiden maar ook andere hoofdgerechten, voorgerechten en de bekende Italiaanse ‘dolces’ (nagerechten) komen aan bod. Kortom: het gevarieerde programma biedt een unieke ervaring voor de echte kookliefhebber. Uiteraard is er ook voldoende tijd en ruimte voor ontspanning gedurende de reis per luxe touringcar en tijdens het verblijf in mooie viersterrenhotels. Op en top culinair genieten van ‘bella Italia’!
 
Er zijn diverse vertrekdata van april t/m oktober. Kijk hiervoor èn voor de uitgebreide beschrijving van de reis op www.kooklesinitalie.nl
 
Over TwinTours
TwinTours uit Asten/Helmond heeft jarenlange ervaring met het verzorgen van busreizen op maat. Dagtochten, theater- en evenementreizen en meerdaagse groepsreizen worden afgestemd op de wensen van de deelnemers. “We stellen zelf de programma’s samen, zoeken de leukste excursies en beste restaurants uit. Dat is altijd maatwerk, we willen de mensen echt geven waar ze om vragen. Daarbij is kwaliteit leveren uiteraard erg belangrijk,” aldus Perry van Berlo, directeur van TwinTours.
 
Meer informatie over TwinTours