Wie kent ‘m niet… Prins Toon d’n Uurste

Foto:

Na 40 jaar Horeca, en vrijwillig op evenementen glazen op te hebben
gehaald gaat het dan eindelijk gebeuren. Vele hebben er al vaak om
gelachen, maar Toontje zijn wens om prins carnaval te worden, komt dan
nu echt uit. En terrecht, na zo’n staat van dienst verdiend Toontje het om
in het zonnetje te worden gezet.Over Toontje
Toon Aarts (Toontje Glazen) is geboren en getogen in Helmond, op jonge leeftijd ging hij naar de Maria School waarna hij vervolgens de Ambacht School afronden. Toon had er een handje van om van alle jassen van hemzelf en van zijn broers de mouwen eraf te knippen, om zo er een vestje van te maken ,zoals hij nu ook nog altijd aan heeft en er moesten altijd tekeningen opgezet worden liefst s’morgens om 6.30u zodat het klaar was voor dat Toon naar school ging.

Vroeger op school kreeg je nog billekoek maar TOON was slim en had twee plankjes gemaakt zo groot als zijn broekzak  en zei ik zal hem wel eens hebben de verrekkeling. (dus pijnlijke handen voor de leraar)

Neem ook eens een kijkje op de facebookpagina van Prins Toon d’n Uurste

Toontje’s carriere
Zijn eerste centjes verdiende Toon op 12 jarige leeftijd met het ophalen van papier, later ging hij werken bij Smurfit-Kappa waar hij nu al ruim 40 jaar karton verzameld, persen en de balen met de heftruck klaarzet voor transport. Met het ophalen van glazen begon Toontje toen hij 19 was.

Elk weekend was Toon te vinden bij discotheek ’t Hengske (Mierlo-hout), vervolgens Cafe Pompier (Mierlo), Shadouf (Beek en Donk), Le Mirage en Cafe Plaza (Helmond). Nu werkt Toon al weer enkele jaren bij Cafe Frendz, en maakt hij zich al jaar en dag verdienstelijk bij HC Helmond en de Motorclub in Gerwen. Tijdens zijn 25-jarige jubileum kreeg Toon van de Brouwerij, Gemeente Helmond, Cafe Plaza en HC Helmond een koperen tegel op het Havenplein. Nu na 40 jaar staat van dienst een steek mi virruh!

Het resultaat een unieke Inauguratie, op 24 januari om 23.11 uur bij Cafe Frendz aan de Steenweg 13 in Helmond. Het programma zal door niemand minder dan Marlon Kicken aan elkaar worden gepraat. Kom dus allen naar Cafe Frendz om Prins Toon d’n Uurste te feliciteren, want “Mi Carnaval ken d’r Worst in”

frendz