11 winnaars ontvangen een VETTE prijs

Foto:

Hoeveel kilometer
riool ligt er in Helmond? Dat was de prijsvraag van de campagne ‘Het is veel
vetter om het in de gele bak te doen’. Het juiste antwoord is 653 kilometer.
Elf mensen zaten het dichtste bij het goede antwoord. Zij hebben een VETTE
prijs gewonnen.

Eind december zijn er, bij de zeven supermarkten in Helmond waar je vetten en oliën kunt inleveren, frietzakjes uitgedeeld. Op deze zakjes stond waarom het veel vetter is om vetten en oliën in de gele bak te doen. Want vetten en oliën horen niet in het riool thuis. Dit leidt tot verstoppingen. Bovendien kan er van de ingeleverde vetten en oliën biobrandstof gemaakt worden, bijvoorbeeld om kassen mee te verwarmen of om te gebruiken in het vervoer.

Prijsvraag

Op de frietzakjes stond ook een prijsvraag: ‘Hoeveel kilometer riool ligt er in Helmond?’. Ruim vijftig mensen hebben een antwoord ingestuurd. De elf mensen die het dichtste bij het goede antwoord zaten, hebben een VETTE prijs gewonnen: een cadeaubon t.w.v. € 50,- bij een van de zeven supermarkten, een boodschappenpakket en zelfs een minuut gratis winkelen. Op vrijdag 24 januari werd een van de prijzen uitgereikt aan Rico van den Elzen en zijn twee zoontjes. Zij kregen een cadeaubon van 50 euro die ze kunnen besteden bij Plus Van de Wildenberg in winkelcentrum De Bus.

Nog geen 20% wordt ingeleverd

Het inzamelen van gebruikte vetten en oliën moet net zo gewoon worden als de inzameling van glas en papier. Daarom is gemeente Helmond gestart met de campagne ‘Het is veel vetter om het in de gele bak te doen’. Het doel hiervan is mensen erop te wijzen dat ze vetten en oliën heel eenvoudig kunnen inleveren in de gele bak bij de supermarkt. Dit is hard nodig, want nog geen 20% wordt apart ingeleverd. In Helmond kunnen vetten en oliën ingeleverd worden bij de C1000 in Stiphout, Emté in Helmond West en Rijpelberg, Plus in Helmond-Noord, Jumbo Azalealaan en Brandevoort en Albert Heijn in Mierlo-Hout.

Meer informatie

Meer info over het inleveren van vetten en oliën en over de campagne ‘Het is veel vetter om het in de gele bak te doen’ is te vinden op www.helmond.nl/vet.