Voorlopig laatste winterse dag

Vandaag wordt voorlopig weer de laatste winterse dag. Een depressie
boven Frankrijk en een hogedrukgebied bij Rusland veroorzaken een
oostelijke wind en dus aanvoer van koude lucht. Het blijft daarbij wel
droog met geregeld zonneschijn. Vanaf morgen neemt de wisselvalligheid
toe, wordt het geleidelijk zachter en zal de zon minder vaak te zien
zijn.

Vanochtend valt in het zuidwesten plaatselijk een spat regen, maar op de meeste plaatsen is het droog. Op veel plaatsen komt de zon tevoorschijn, hoewel erwel wolkenvelden kunnen zijn. De droge oostenwind maakt het voor het gevoel steenkoud. De gevoelstemperatuur kan wel -12 lijken.

Vanmiddag blijft het droog. Wolkenvelden en zonnige perioden wisselen elkaar af en in het noorden is de grootste kans op zonneschijn. Voor het noordoosten ligt vandaag wederom een ijsdag in het verschiet en blijft de temperatuur net onder nul. In het zuiden wordt het een graad of 5. De wind blijft uit het oosten waaien en is meest matig van kracht.

Vanavond en vannacht verlopen droog met enkele opklaringen.  Het gaat deze nacht op de meeste plaatsen nog licht vriezen.

Morgen draait de wind naar het zuiden en wakkert gedurende de dag aan naar vrij krachtig. Het blijft overdag droog met vrij veel bewolking, maar ook geregeld een zonnig moment.

In de avond en nacht neemt de zuidelijke wind verder toe naar uiteindelijk vrij krachtig tot hard.

Zaterdagochtend komen er perioden met regen voor. In de middag wordt het droger, maar wordt een lokale bui zeker niet uitgesloten. De wind waait stevig uit zuidelijke hoek en het wordt een graad of 7.

Op zondag blijft het grotendeels droog en breekt zo nu en dan de zon door. De zuidenwind zwakt gedurende de dag wat af en het wordt wederom een graad of 7.

Naar alle waarschijnlijkheid wordt het volgende week geleidelijk zachter. In het begin van de week is tijdens heldere momenten kans op nachtvorst. De wind waait geregeld stevig en in de loop van de week neemt de kans op neerslag toe.