Winter lijkt voorbij

Het is de komende dagen rustig en overwegend droog weer. Vandaag en ook
morgen is er regelmatig ruimte voor de zon. Vanaf woensdag wordt het
nat, zacht en windrijk. Ofwel: het lijkt dan duidelijk meer op herfst
dan op winter.

Er zijn op veel plekken opklaringen en ondanks een temperatuur van +2 tot +5 graden komt lokaal gladheid voor op de weg.

Vandaag is er een mix van wolkenvelden en perioden met zon. Langs de westkust is vooral in de ochtend kans op een lichte regenbui. Er staat een matige tot vrij krachtige zuiden- tot zuidwestenwind en het wordt 6 graden in het noorden tot mogelijk lokaal 9 graden in het zuiden van het land.

Vanavond en vannacht blijft het droog en zijn er brede opklaringen. In het oosten van het land kan het een graadje vriezen, in het westen en zuidwesten ligt de minimumtemperatuur rond +2 graden.

Morgen is het wisselend bewolkt met in het zuiden en westen waarschijnlijk meer zon dan in het (noord)oosten. Het wordt 5 graden in Groningen tot 8 in Zeeland bij een meest matige zuidoostenwind.

Ook dinsdag lijkt nog een droge dag te worden. Het wordt circa 8 graden bij een aantrekkende zuidenwind. De dag begint mogelijk nog met wat zon, maar gedurende de dag neemt de bewolking toe.

Vanaf woensdag wordt het zacht, nat en windrijk weer. Kortom: herfst. De maximumtemperatuur ligt rond 10 graden en in de nachten wordt het niet kouder dan een graad of 4.