De winter lijkt voorbij

De winter laat zich verder terugdringen, daardoor wordt
de weg vrijgemaakt voor storingen vanaf de oceaan. Deze storingen
brengen regen, wind en zachte lucht. Kortom: herfst, vandaag en morgen
is het echter nog rustig weer met frisse ochtenden en zeker vandaag veel
zon.

Het vanochtend vroeg fris met in de oostelijke helft van het land temperaturen iets onder het vriespunt en in het westen er net boven. In vrijwel het hele land kunnen wegen, die niet zijn gestrooid, glad zijn.

Overdag warmt de zon de lucht op. Het wordt vanmiddag 5 tot maximaal 8 graden. Later vanmiddag kan er vanuit Duitsland wat bewolking binnendrijven. De wind draait van zuidoost naar oost en is matig van kracht.

Vanavond en komende nacht zijn er opklaringen met wat wolkenvelden. De minimumtemperatuur ligt rond of net boven het vriespunt.

Morgen start op veel plekken nog vrij zonnig. De zuidenwind trekt aan naar matig tot vrij krachtig en het wordt iets warmer dan vandaag met 7 tot maximaal 10 graden.

Woensdag wordt een onvervalste herfstdag. Het waait stevig en verder is het bewolkt en in de ochtend gaat is er kans op wat regen.  Koud is het niet met een temperatuur van circa 8 graden.

Daarna blijft het zacht en wisselvallig met maxima tussen 7 en 10 graden en minima rond een graad of 4. In het weekend is weer kans op veel wind.