Druilerige dagen opkomst

Vandaag wordt het startschot gegeven voor een reeks regenachtige dagen.
Daarbij is het uitermate zacht voor de tijd van het jaar en trekt de
zuidelijke wind regelmatig flink aan. Vooral het weekend lijkt erg
onstuimig te verlopen.

Vanochtend trekt een neerslaggebied over ons heen. Nadat de neerslag is verder getrokken wordt het droger en breekt de zon geregeld door. De zuidelijke wind waait hard en kan zelfs vrij krachtig worden.

In de middag neemt de neerslagactiviteit verder af en laat de zon zich hier en daar zien. Het zou bijna een lentemiddag zijn, ware het niet dat de zuidenwind vrij krachtig tot hard blijft waaien. Het blijft tussen de 8 en 10 graden.

Tegen de avond is het gedaan met het droge weer en gaat het wederom vanuit het zuidwesten regenen. Gedurende de nacht wordt het droger, maar door de aanwezige bewolking koelt het niet verder af dan 4-6 graden.

Morgenochtend begint de dag droog met nog wat zonneschijn. Al snel neemt de bewolking toe en in de loop van de middag volgt vanuit het zuidwesten flink wat regen. De middagtemperatuur varieert tussen de 7 en 10 graden. Dit is extreem zacht voor de tijd van het jaar.

In de avond blijft het nog lang doorregenen. Daarna neemt de regenintensiteit wat af, maar droog verloopt de nacht zeker niet. 

Vrijdag wordt een verregende dag en de zon is ver te zoeken. Wederom staat een zachte dag te wachten; met in een maxima van 10 graden.