Stationsgebouw, de brug en fietsenstalling eindelijk open

Na  vele maanden van bouwen en hard werken is het vandaag dan eindelijk zover, het stationsgebouw, voetgangersbrug en de fietsenstalling zijn geopend.

De fietsenstalling zal niet snel vol staan, want er passen maarliefst 2000 fietsen in. De stalling zal de komende twee jaar getest gaan worden, een nieuw toegangs- en controlesysteem moet ervoor zorgen dat de fietsen veiliger opgeborgen moeten gaan worden.

Voor de liefhebbers is deze pas ter plekke aan te vragen en kun je er dus direct gebruik van maken. Maar ben er wel snel bij want buiten de stalling een fiets plaatsen is vanaf vandaag dus niet meer toegestaan. De fietsen die er momenteel staan laat de politie nog staan tot 24 februari, zijn ze dan nog niet weggehaald door de eigenaren dan worden ze verplaatst naar het gemeentewerf.

De voetgangersbrug is 54 meter lang en zorgt voor een verbinding tussen de fietsenstalling en het stationsgebouw. deze brug is vorige maand in drie dagen tijd geplaatst. Het ziet er werkelijk grandioos uit, het was dan ook het wachten waard.