zachte temperaturen met een drupje regen

Depressies bepalen voorlopig het weerbeeld. Het is herfstachtig en de
winter blijft ver weg. Verschillende regengebieden trekken deze week
over Helmond heen en volgen elkaar in rap tempo op. Daarbij waait het vaak
stevig en soms zelfs vrij hard. Vandaag is het rustig met
alleen een beetje regen, maar wel veel bewolking.

Vanochtend is het bewolkt en er valt af en toe wat regen.

Ook vanmiddag blijft de zon verscholen achter een dik pak wolken. Hier en daar valt een beetje regen, maar grote hoeveelheden zijn het zeker niet. De zuidelijke wind zwakt geleidelijk af naar zwak tot matig en het wordt een graad of 7.

Vanavond valt zo nu en dan nog wat regen, maar vannacht wordt het droog en klaart het geleidelijk op. De temperatuur daalt naar gemiddeld 2 graden. Lokaal kan het bij weinig wind en opklaringen afkoelen tot net onder nul.

Morgenochtend breekt in veel plaatsen de zon even door en blijft het droog. Tegen de middag neemt de bewolking toe en gaat het uiteindelijk regenen. De middagtemperatuur varieert van 6 tot 8 graden. Gedurende de dag wakkert de wind aan naar vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5 tot 6.

In de avond en nacht wordt het wat droger, de minima komen uit rond 2 graden en de wind draait naar het westen.

Woensdag overdag hebben kans op wat buien, maar waarschijnlijk zal het droog blijven. Tegen de avond volgt er regen, dat gedurende de avond en nacht zich zal uitbreiden. De middagtemperatuur komt uit rond 7 graden en de zuidelijke wind neemt toe naar vrij krachtig.

De dagen daarna blijft het wisselvallig en is de wind vaak flink aanwezig. Windstille en droge dagen liggen vooralsnog niet in het verschiet. Het blijft wel zacht met overdag temperaturen rond 8 graden en in de nachten enkele graden boven het vriespunt.