Omwonenden toch nog bang voor komst coffeeshop

Het leek helemaal van de baan omdat de cafetaria La Venezia aan de Burgemeester van Houtlaan niet aan de gestelde eisen kon voldoen, maar de gemeente gaat deze eisen ( regels ) versoepelen.

Omwonenden zijn nu weer bang voor de komst van coffeeshop Bonne Ville van Patrick van de Pol. Patrick moet en is druk opzoek naar een geschikte locatie, omdat zijn hij zijn huidige pand moet verlaten. La Venezia is in zijn ogen de perfecte plek om zijn coffeeshop voort te zetten, maar dat deed veel stof opwaaien enkele maanden geleden.

De afstandscriteria zullen hoogstwaarschijnlijk aangepast gaan worden door de gemeente, de locatie van La Venezia voldoet aan alle eisen behalve aan de afstand naar een zogenaamd “gevoelig object”. Scholen zijn in deze gevoelige objecten en de eis was 350 meter afstand tussen de coffeshop en in dit geval “De Hilt”. Deze 350 meter was niet haalbaar want “De Hilt” ligt op slechts 303 meter afstand van La Venezia.

De gemeenteraad gaat dit afstandcriterium weer bespreekbaar maken en stemmen voor een aanpassing naar 300 of 250 meter. Als dit positief aangenomen gaat worden, zal La Venezia binnenkort Bonne Ville gaan heten en hebben we in Helmond een Coffeeshop aan de Burgemeester van Houtlaan.