Van regen naar nog meer regen

De weerkaart toont ons de komende dagen depressies nabij de Britse
Eilanden en hogedrukgebieden boven Zuid-Europa. Dat resulteert in een
stevige stroming en de ene na de andere neerslagstoring. Vandaag overdag
blijft het droog, vanavond wordt veel regen en wind verwacht.

Vanochtend zijn er enkele wolkenvelden, maar ook flinke zonnige perioden. Er staat een meest matige zuidwestenwind en lokaal kan er een beetje regen vallen.

Vanmiddag maakt de zon steeds meer plaats voor bewolking. Vanuit het westen nadert een frontale storing waarvan de bijbehorende regen aan het eind van de middag oins misschien bereikt.

De zuiden- tot zuidwestenwind trekt aan tot vrij krachtig tot krachtig. De middagtemperatuur ligt rond 7 tot maximum 10 graden.

Vanavond is het weer om bij binnen te blijven. Het regent en het waait stevig met harde windstoten. De laatste uren van de avond zullen er steeds meer droge perioden zijn.

Komende nacht blijft het nog behoorlijk waaien, maar wordt het wel geleidelijk droog. Het koelt af tot een graad of 4 à 5.

Morgen neemt de wind maar langzaam in kracht af. ’s Ochtends staat er nog een matige tot vrij krachtige zuidwester wind. Pas in de loop van de middag gaat wind wat luwen.

Er trekken in de ochtend nog enkele buien over, op veel andere plaatsen is het zonnig. In de middag krijgen we wat bewolking en af en toe met regen te maken. Geleidelijk trekt de neerslag het land uit en wordt het op de meeste plaatsen droog. De maximumtemperatuur ligt rond 8 graden, in de nacht naar vrijdag koelt het af tot een graad of 2.