Harde wind en kans op regen

We moeten het begin van de avond rekening houden met een flinke wind. Maar verder valt het allemaal we mee, een mix van wolkenvelden, een bui en wat zon. Het is heerlijk weer met 9 tot maximaal 12 graden.

Vanavond neemt de wind langzaam wat af, vanuit het noordwesten trekken buien het land op. Sommige buien pakken stevig uit met in het noordwesten zeer zware windstoten en elders kans op zware windstoten.

Vannacht zwakt de wind verder af. Er rest een mix van wolkenvelden, enkele opklaringen en een enkele bui. Het wordt niet kouder dan een graad of 5.

Morgen verloopt de dag in de regio grotendeels droog met zonnige perioden. Bij een matige tot krachtige westenwind wordt het 7 tot 10 graden.

Maandag passeert een zwak warmtefront het land. Dit wordt zichtbaar in de vorm van een paar hoge wolkenvelden, neerslag wordt niet verwacht. Waarschijnlijk krijgen we de zon nog veelvuldig te zien. Er staat een matige zuiden- tot zuidwestenwind en de middagtemperatuur komt uit op ongeveer 8 tot 11 graden.

Dinsdag is het overwegend bewolkt en in de loop van de gaat het vanuit het westen regenen. Het wordt opnieuw 8 tot 11 graden.

De dagen daarna blijft het wisselvallig en zacht met vrijwel elke dag grote kans op wat regen, maar er zijn ook zonnige perioden.