Kasteelherenlaan virtueel al klaar

Maandagavond was er een informatieavond wat betreft de Kasteelherenlaan in Helmond-West. De aanleg gaat aanstaande maandag van start en zal helemaal afgerond zijn in 2016Wat gaat er allemaal veranderen en hebben we veel overlast van de werkzaamheden? Hieronder een korte samenvatting van de werkzaamheden.

Mierloseweg-Arbergstraat is het eerste wat op de planning staat, er komt een rotonde op het kruispunt naar de Cortenbachstraat. De weg richting de 3e Haagstraat zal een doodlopende weg worden. Het volgende zal de spoorwegonderdoorgang (2015 klaar) zijn en gelijk daarop volgend komt er een rotonde bij de Kasteelherenlaan en de Arbergstraat.

Spoorwegovergang Cortenbachstraat gaat dicht omdat de onderdoorgang hier gemaakt zal gaan worden. De overgang zal nog te gebruiken zijn tot 5 april, vanaf dat moment zal de overgang gesloten zijn, ook een deel van de Houtse Parallelweg zal afgesloten zijn tijdens deze werkzaamheden.

Wegafsluitingen en omleidingsroutes zijn er in deze periode dus volop. Omleidingsroutes zijn er via de Heeklaan, Kanaaldijk en Eikendreef enĀ  via de Heeklaan Hoofdstraat en Mierloseweg. Het kruispunt aan de Binnendongenstraat-Mierloseweg is al klaar en blijft gewoon toegankelijk voor weggebruikers.

Hieronder een filmpje hoe het er over 2 jaar uit zal zien aan de Kasteelherenlaan.