Vrijwilligers gaan wilgen knotten in Brandevoort

Foto:

Op zaterdag 22 februari en zaterdag 8 maart worden er in Brandevoort
wilgen geknot. Heeft u interesse om mee te helpen met deze
werkzaamheden? Meld u dan aan bij IVN-Helmond.

De wilgen worden geknot aan de Rodenburg, Aardenburg en Lochtenburg in Brandevoort. Dit hoort eenmaal in de 3 jaar te gebeuren. Gemeente Helmond heeft aan het IVN gevraagd om dit te doen. Sinds enige tijd heeft IVN-Helmond een Werkgroep Natuurbeheer, die op verzoek beheerswerk uitvoert met vrijwilligers. Soms in de natuurgebieden rond de stad en soms in de wijk, zoals dit jaar.

IVN-leden en vrijwilligers

Op de betreffende zaterdagen is het IVN vanaf 9.00 uur met enkele tientallen mensen (IVN-leden en andere vrijwilligers) bezig met deze klus. Dezelfde dag nog, is het werk klaar. Het snoeiafval blijft liggen tot na het weekend en wordt dan door een aannemer opgeruimd.

Handgereedschap

Wilgen knotten is geen specialistisch werk en het IVN heeft inmiddels voldoende ervaring. Er wordt uitsluitend gewerkt met handgereedschap vanwege de eigen veiligheid en ook om overlast voor omwonenden te voorkomen. Door het IVN wordt op een centrale plaats een partytent neergezet van waaruit koffie en thee en later soep met een broodje onder de werkers wordt verdeeld.

Zin om mee te helpen?

Werken in de natuur is ontspannend, gezellig en zinvol. Heeft u zin om mee te helpen? Bel dan even met Jan van Bommel (tel. 599705) of Ad Adriaans (tel. 06-23063343) of stuur een e-mail naar IVN-Helmond.