Het lijkt wel lente

We bevinden ons in de wintermaand februari, maar het weerbeeld is
vandaag herfstachtig. Na een paar vrij rustige dagen waait er nu een
stevige zuidenwind en valt er regen. De temperatuur doet echter al een
beetje denken aan de lente.

Vanmiddag is het overwegend bewolkt met soms een beetje regen. Later kan het flink gaan regenen. Koud is het niet; de maximumtemperatuur ligt vandaag tussen 9 en de 12 graden. De wind waait uit het zuiden en is matig, bovendien is de wind vanmiddag behoorlijk vlagerig.

Vanavond trekt de regen naar het oosten weg en in de nacht zijn er enkele opklaringen. Later in de nacht neemt in het zuiden en westen de kans op een bui toe. De minimumtemperatuur ligt rond 5 graden.

Morgen start met enkele buien. In de middag trekken de buien naar het noordoosten weg en komt er steeds meer ruimte voor de zon. Het wordt maximaal 10 graden bij een meest matige zuidwestenwind.

Ook zaterdag zijn er zonnige momenten, maar ook regelmatig buien. Met 7-9 graden wordt het iets minder zacht dan vandaag en morgen. Zondag wordt een droge dag met een mix van wolkenvelden en zon. Het wordt met 11 graden weer iets warmer dan de dag ervoor, maar de nadrukkelijk aanwezige zuidenwind zit een echt lentegevoel in de weg.

Maandag wordt nog een grotendeels droge dag, maar daarna neemt de neerslagkans sterk toe. Met circa 10 graden overdag en minima rond een graad of 4 blijft het zacht voor de tijd van het jaar.