Wegafsluitingen tijdens carnaval

Bijna in alle wijken zijn er wegen afgesloten om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld de optocht door de straten kan. Waar kun je afsluitingen verwachten en tot wanneer is het afgesloten.

Tijdens carnaval zijn in Helmond van vrijdag 28 februari tot en met woensdag 5 maart enkele straten afgesloten door carnavalsoptochten en andere festiviteiten.

De overlast voor het verkeer wordt zo veel mogelijk beperkt. Toch dienen weggebruikers rekening te houden met extra reistijd. Dat geldt ook voor mensen die met de bus reizen.

Oproep: wees extra alert

Gemeente Helmond roept weggebruikers op tijdens de carnavalsdagen extra alert te zijn en rekening te houden met langzame verkeersstromen door optochten en grote groepen wandelende mensen (met kinderen). De wegafsluitingen worden aangegeven met verkeersborden of begeleid door verkeersregelaars. Let goed op de borden en volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op.

Centrum

Tijdens Carnaval zijn in het centrum van Helmond een gedeelte van de Kanaaldijk Noord-West (tussen Traversebrug en Havenbrug) en een deel van de Steenweg (tussen Kanaaldijk en Kromme Steenweg) afgesloten voor alle verkeer van zaterdag 1 maart 11.00 uur tot woensdag 5 maart 6.00 uur, behalve op de volgende momenten: maandag 3 maart 6.00 – 12.00 uur en dinsdag 4 maart 6.00 – 12.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Julianalaan, Jan van Brabantlaan en Eikendreef. Tijdens de optocht in Helmond-Centrum op zondag 2 maart zijn diverse straten afgesloten tussen 9.00 en 17.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de Jan van Brabantlaan – Eikendreef en Zuidende – Binderseind.

Mierlo-Hout

Op zaterdag 1 maart van 11.30 tot 15.30 uur zijn onder andere de Hoofdstraat en Houtse Parallelweg afgesloten. De spoorwegovergang Hoofdstraat – Mierloseweg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen er wel oversteken. De overweg wordt bemand door verkeersregelaars. De spoorwegovergang Cortenbachstraat blijft toegankelijk voor al het verkeer.

Stiphout

Tijdens de optocht in Stiphout is de Dorpsstraat afgesloten tussen Gerwenseweg en President Rooseveltlaan op zaterdag van 13.30 tot 16.00 uur.

Brouwhuis

Door de carnavalsoptocht in Brouwhuis, zijn enkele straten afgesloten op maandag van 12.00 tot 16.30 uur.

Brandevoort

Voor de optocht van scholieren in Brandevoort zijn diverse straten afgesloten op vrijdagmiddag 28 februari van 12.00 en 14.00 uur. Verkeersregelaars begeleiden de afsluiting.

Het is mogelijk dat bepaalde wegafsluitingen enige tijd korter of langer duren.