Gemeenteraadsverkiezingen

Op woensdag 19 maart zijn de  gemeenteraadsverkiezingen. Om te kunnen
stemmen, heeft u een stempas en een legitimatiebewijs nodig.De stempas ontvangt u tussen zaterdag 1 en woensdag 5 maart via de post. Heeft u daarna nog geen stempas ontvangen of raakt u de stempas kwijt, dan kunt u een (nieuwe) stempas aanvragen. Dat kan – alleen op afspraak – in de Stadswinkel. Een afspraak maken kan via de link hieronder. Mocht u na een tijdje de ‘oude’ stempas terugvinden, dan kunt u daarmee niet stemmen. De nieuwe stempas is dan geldig.

Paspoort, identiteitskaart of rijbewijs

Als u gaat stemmen, dient u de stempas en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar het stembureau. Een geldig legitimatiebewijs is een paspoort, identiteitskaart of een rijbewijs. Dit document mag voor deze verkiezingen tot maximaal vijf jaar verlopen zijn. Zonder stempas én legitimatiebewijs kunt u niet stemmen. Vergeet dit dus niet mee te nemen naar het stembureau.

Stemmen in elk stembureau

U kunt stemmen in elk willekeurig stemlokaal binnen Helmond. U kunt dus zelf kiezen waar u gaat stemmen. Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt, maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stemlokaal binnen de gemeente te stemmen, dan kan dat. Bijvoorbeeld als een ander stembureau vlakbij uw werk of de school van uw kinderen ligt.

Kandidatenlijst

In de week voor de gemeenteraadsverkiezingen ontvangt u de kandidatenlijst in de brievenbus. Op die lijst kunt u zien op wie u op 19 maart kunt stemmen. Op de achterzijde van de kandidatenlijst staat informatie over de verkiezingen. Daar kunt u onder andere zien waar de stembureaus zich bevinden.

bron : Helmond.nl