Heerlijk zacht weer met af en toe een stevig windje

Twee dagen lang profiteren we van een hogedrukgebied dat zich uitstrekt
vanaf Oost-Europa naar onze omgeving. Tegelijk wordt met een stevige
zuidelijke stroming zachte lucht aangevoerd. Het blijft vandaag dan ook
droog en met middagtemperaturen rond 11 graden is het zacht. Het enige
minpuntje is een stevige zuidelijke wind.

Vanmiddag trekken velden sluierbewolking over het land en ontstaan stapelwolken. De zon heeft een prominente rol in het weerbeeld en de temperatuur stijgt naar een graad of 11. Plaatselijk kan het nog een graadje warmer worden.

De zuidenwind waait daarbij vrij stevig: matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5, en aan zee krachtig, windkracht 6.

Vanavond neemt de wind iets in kracht af. De stapelwolken lossen op en op wat sluierwolken na is het helder. De temperatuur daalt vannacht naar een graad of 3.

Morgen volgt nog een droge dag. Er waait een stevige zuidenwind en het zonlicht wordt gefilterd door de toenemende hoge bewolking: er schijnt een waterig zonnetje. Met een meest matige en in de kustgebieden vrij krachtige zuidenwind wordt zachte lucht aangevoerd. De middagtemperatuur komt uit op 12 of 13 graden.

Dinsdag is het gedaan met het droge weer. Het hogedrukgebied dat hiervoor zorgde wordt naar het oosten verdrongen door een lagedrukgebied boven Groot-Brittannië. Vanuit Engeland trekt in de loop van de ochtend een regengebied het land in en deze neerslagzone wordt later op de dag gevolgd door losse buien. Een stevige zuidenwind maakt het herfstachtige plaatje compleet. Ondanks wind en regen is het ’s middags met een graad of 12 nog wel zacht.

Woensdag worden stapelwolken en buien afgewisseld met zonnige momenten. Het wordt met een maximumtemperatuur van 10 graden weer iets frisser dan de voorgaande dagen.

De dagen daarna blijft het wisselvallig. Regelmatig trekken neerslagstoringen en buien over het land. Het is ’s middags een graad of 9 en in de nachten ligt de temperatuur enkele graden boven het vriespunt.