Aangepast openingstijden gemeentelijke kantoren

Op maandag 3 en dinsdag 4 maart (Carnaval) zijn alle gemeentelijke
kantoren gesloten. Dit geldt voor de Stadswinkel, het Stadskantoor, ‘t
Cour en de Zorgpoort. Het Werkplein Regio Helmond is op deze dagen wel
open.Het is dan niet mogelijk om bijvoorbeeld een paspoort of ID-kaart aan te vragen of een geboorteaangifte door te geven. Vanaf woensdag 5 maart zijn de gemeentelijke kantoren weer normaal geopend.

Telefonische bereikbaarheid

Op maandag 3 en dinsdag 4 maart is de gemeente telefonisch niet bereikbaar. Wilt u een afspraak maken in de Stadswinkel? Of een melding doorgeven van bijvoorbeeld kapotte straatverlichting of losliggende stoeptegels? Dan kan dat via de onderstaande links:

Aanvragen paspoort en ID-kaart niet mogelijk op 6 en 7 maart

Vanaf 9 maart zijn een paspoort en identiteitskaart 10 jaar geldig. Dit geldt alleen voor personen van 18 jaar en ouder én voor documenten die na die datum nieuw aangevraagd worden. Het paspoort of de ID-kaart dat u nu heeft, is dus nog steeds maximaal vijf jaar geldig. Omdat de systemen aangepast moeten worden voor deze nieuwe paspoorten, is het op donderdag 6 en vrijdag 7 maart niet mogelijk om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen.

Werkplein, Zorgpoort en CJG

Het Werkplein Regio Helmond is op maandag 3 en dinsdag 4 maart normaal geopend. De Zorgpoort en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) zijn op maandag en dinsdag gesloten.

Milieustraat

De Milieustraat is normaal geopend, op zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur en op maandag en dinsdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Gemeentemuseum

Het Gemeentemuseum is gesloten van zaterdag 1 maart tot en met maandag 3 maart. Op dinsdag 4 maart is het museum in het kasteel en de Boscotondohal weer open.

bron : Helmond.nl