De optocht met top weer

Foto:

Zonnige perioden en stapelwolken wisselen elkaar vanmiddag af. Het
blijft waarschijnlijk droog en het wordt 9-10 graden. Morgen is het een
stuk wisselvalliger, al zijn er in de middag droge perioden waarin de
zon kan doorbreken. De dagen daarna ontstaat soms een bui.

Vanochtend trekken wat wolkenvelden over, maar geleidelijk breekt steeds vaker de zon door. Het zonnetje schijnt tijdens de optocht..

Vanmiddag wisselen stapelwolken en zonnige perioden elkaar af. Het blijft droog en de temperatuur stijgt naar 8 graden op de Wadden en een graad of 10 in het binnenland. Daarbij staat een matige en aan de kust vrij krachtige zuidwestenwind.

Vanavond verschijnt er steeds meer hoge bewolking. In de nacht wordt de bewolking geleidelijk dikker en de temperatuur daalt naar een enkele graad in het noordoosten en 3-4 graden in het zuidwesten. In de loop van de nacht gaat het in het zuidwesten regenen.

Morgen trekt vanuit het zuidwesten een regengebied over het land. In de middag is het wat droger, met plaatselijk nog een bui en kan af en toe de zon doorbreken. Het wordt gemiddeld 10 graden en er staat een matige wind uit zuidelijke richtingen.

Dinsdag lijkt een droge dag te worden met maxima van 8 tot 10 graden. Er zijn dan veel stapelwolken met tussendoor ook wat zon.

Woensdag kan een enkele bui ontstaan en laat de zon zich minder vaak zien. Het is dan ook een graadje frisser.

De dagen daarna neem de neerslagkans af en geleidelijk wordt het wat zachter. Het komende weekend kan het 10 tot 13 graden worden.