Laatste carnavalsdag met heerlijk weer

De weermodellen toveren berekening na berekening prachtig lenteweer op
de kaarten. De invloed van depressies is ten einde en de komende periode
wordt het weer door hogedrukgebieden bepaald. Na een slappe winter,
komt de lente goed uit de startblokken.

De meteorologische lente is maar net van start gegaan en we kunnen al uitzien naar heerlijk lenteweer. Een zwakke depressie in de directe omgeving van Nederland pakt zijn biezen en maakt plaats voor lentekriebels. Overdag wisselen wolken en zon elkaar af en is er maar een kleine kans op een fris, licht lentebuitje. De temperatuur komt uit tussen 9 en 12 graden, de 9 is voor de Wadden. In het oosten van het land zou het lokaal 12 graden kunnen worden. Er is nagenoeg geen wind.

Vanavond zakken de stapelwolken in elkaar en vannacht is het op de meeste plekken helder. De temperatuur daalt richting het vriespunt en tegen de ochtend kan er lokaal wat mist ontstaan.

Woensdag blijft het lentegevoel in de lucht zweven. Met flinke zonnige perioden en weinig wind is het heerlijk om buiten te zijn. De weercijfers liegen er dan ook niet om!

De verwachtingen zijn hooggespannen, want het lenteweer lijkt nog wel even aan te houden. De middagtemperatuur laat zelfs een stijging zien. Tijdens of na het weekend zou het kwik lokaal dicht tegen de 15 graden aan kunnen komen. Dat is het dubbele van normaal.