De zomer in je bol

De officiële lente begint pas op 20 maart, maar het weer is trouw aan de
per 1 maart begonnen meteorologische lente. Dit weekend is het volop
lenteweer. De zon domineert het weerbeeld en de temperatuur neemt een
loopje. Morgen komt de temperatuur in het zuidoosten dichtbij 20 graden.

Vanmiddag is het zonnig, op lokaal wat sluierbewolking na. De maximumtemperatuur komt uit rond 17, 18 graden. Er staat daarbij een meest matige zuidoostenwind.

Vanavond en vannacht is het (vrijwel) onbewolkt. Bij een zwakke tot matige zuidenwind zakt de temperatuur naar minimaal een graad of 4

Morgen wordt een volop zonnige lentedag. Met een graad of 18, 19 is het iets warmer dan vandaag. Misschien wordt er hier en daar de 20 graden gehaald. Daarbij waait een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Maandag draait de wind naar het noorden en dit merken we direct aan de temperatuur. Het wordt 10 tot maximaal 16 graden. In de loop van de dag raakt het vanuit het noordwesten wat bewolkt, maar het blijft droog.

Daarna blijft het voorlopig lenteachtig weer met nauwelijks kans op neerslag, veel zon en prima temperaturen. Overdag wordt het 10-14 graden, in de nacht ligt de temperatuur rond of net boven het vriespunt.  Pas in de loop van volgend weekend is kans op een weeromslag met toenemende neerslagkansen.