Tot het weekend heerlijk lenteweer

Tot het weekend blijft het lenteweer standvastig in het land. De zon is
goed van de partij en zoals we de laatste tijd gewend zijn scoren de
temperaturen ruim boven normaal. Ideaal weer om er op uit te gaan. Vanaf
het weekend verdwijnt de zon naar de achtergrond en vooral zaterdag is
kans op regen.

Na een frisse start van de dag met op veel plekken lichte vorst aan de grond laat de zon de temperatuur deze ochtend snel oplopen.

Vanmiddag wordt het tussen de 12 en 17 graden. De zon schijnt de hele dag ongehinderd en er waait een overwegend zwakke, hooguit matige, oostenwind. Kortom: weercijfer 10!

Vanavond koelt het rap af en komende nacht wordt het ongeveer even koud als afgelopen nacht met minima rond of net boven nul. Daarbij komt het op veel plekken tot vorst aan de grond en kan in de loop van de nacht lokaal mist ontstaan.

Morgen lijkt het weer sterk op dat van vandaag. Het is zonnig en het wordt wederom 12 tot maximaal 17 graden. De wind is zwak en waait uit richtingen tussen west en noord.

Vrijdag wordt ook een droge dag met zon. Wel komt er meer (hoge) bewolking voor dan vandaag en morgen. De westenwind trekt in de loop van de dag aan van matig tot misschien wel vrij kachtig.

Het weekend ziet er wat minder uit. Zaterdag is er veel bewolking en valt er een beetje regen. Een krachtige (noord)westenwind zorgt ervoor dat het hooguit 11 graden wordt. Zondag hebben we mogelijk wat meer geluk en blijft het op de meeste plaatsen droog met wat zon.

Volgende week wordt het licht wisselvallig met soms wat regen, maar ook droge momenten. De temperaturen liggen daarbij met 10-13 graden overdag en 3-6 ’s nachts rond of nog net boven de normaal voor half maart.