Grijze start maar uiteindelijk een heerlijk zonnetje

Na een grijze start breekt vanochtend de zon overal door. De temperatuur
loopt weer op tot bovengemiddelde waarden. Vanmiddag dus opnieuw
genieten, helaas voorlopig voor de laatste keer. In het weekend en begin
volgende week is er meer bewolking en valt soms zelfs een spatje regen.

Vanochtend begint grijs met een beetje mist.  De dag eindigt overal heerlijk zonnig. In de loop van de ochtend lost de lage bewolking, nevel en mist geleidelijk op en breekt de zon door.

Je kunt rekenen op temperaturen tussen de 15 en 17 graden. Daarbij waait een meest matige zuidwestenwind, later op de dag wordt de wind wat krachtiger.

Vanavond en vannacht raakt het bewolkt en valt er waarschijnlijk een spatje regen. De wind draait naar noordwest en trekt aan tot (vrij) krachtig. Als gevolg van de bewolking koelt het weinig af, de minima liggen rond 8 graden.

In het weekend doet de lente een stap terug. Zaterdag is er veel bewolking en is in het hele land kans op een enkele bui. De temperatuur valt beduidend lager uit dan de afgelopen dagen het geval was: het wordt tussen 10 en 12 graden. De (noord)westenwind waait bovendien stevig door.

Ook zondag speelt de bewolking ons parten, al weet in de loop van de dag de zon door te breken. Lokaal loopt het kwik daardoor weer op tot een graad of 15.

Na het weekend trekken van tijd tot tijd oude frontensystemen over. Het gevolg is regelmatig bewolking, maar slechts kleine neerslaghoeveelheden. De temperatuuramplitude is klein: overdag wordt het een graad of 12, ’s nachts een graad of 8. Richting volgend weekend neemt de kans op zonniger en warmer weer toe.