Koeler en meer bewolking

Met een vrij stevige westelijke stroming wordt vandaag en de komende
dagen vrij vochtige, maar ook zachte lucht aangevoerd. Afgelopen nacht
werd het niet kouder dan een graad of 9 en was het op veel plaatsen
bewolkt. Vandaag wordt het vanuit het zuidwesten langzaamaan zonniger, morgen kunnen we opnieuw een grijze start verwachten.

Vanmiddag blijft langdurig lage bewolking aanwezig en laat de zon zich slechts sporadisch zien.

Er waait een matige tot vrij krachtige westenwind en het wordt vanmiddag 11 tot maximaal 15 graden. Het blijft vandaag droog.

Vanavond lossen de stapelwolken op en volgen brede opklaringen. Vannacht ontstaat in het hele land opnieuw veel lage bewolking. Er staat iets minder wind dan vandaag overdag en de temperatuur daalt naar een graad of 7.

Morgen is het ’s ochtends op de meeste plaatsen grijs. In de loop van de dag kan de bewolking geleidelijk breken en is er kans op afwisselend wolkenvelden en zon. Later in de middag is de zon op steeds meer plaatsen af en toe te zien. Het blijft morgen droog en bij een matige tot vrij krachtige westenwind wordt het 13 of 14 graden.

’s Avonds trekken velden sluierbewolking over, in de nacht naar dinsdag koelt het af tot circa 7 graden.

Dinsdag is het overdag nog grotendeels droog met wolkenvelden en af en toe zon. Later op de dag trekt een frontale storing over en zijn er perioden met lichte regen. De wind trekt in de loop van de dag aan en de maximumtemperatuur ligt rond 13 graden.

Woensdag wordt opnieuw een dag met wolkenvelden en zonnige perioden. Na mogelijk nog regen in de nacht blijft het overdag droog. Het wordt maximaal een graad of 15.

De dagen daarna nadert vanuit het noordwesten koudere lucht. Donderdag is het naar verwachting droog en kan het een graad of 17 worden. Na een koufrontpassage op vrijdag met perioden met regen volgt een weekend met buien en regelmatig zon. Het wordt dan ‘s middags nog maar een graad of 12 en slechts enkele graden boven nul in de nacht.

bron : Weeronline.nl