Weet u al op wie u stemt

Foto:

Nog twee daagjes en dan is het zover… aanstaande woensdag zijn de gemeenteraadsverkiezingen, u stemt toch ook. Om te kunnen
stemmen, heeft u een stempas én een identiteitsbewijs nodig.Heeft u nog geen stempas ontvangen of bent u de stempas kwijtgeraakt? Vraag dan een nieuwe aan bij de Stadswinkel. Maak hiervoor eerst een afspraak via de link hieronder. Het aanvragen van een nieuwe stempas is mogelijk tot dinsdag 18 maart, 12.00 uur. Daarna kan dat niet meer, ook niet in het stembureau. Mocht u vervolgens de ‘oude’ stempas terugvinden, dan kunt u daarmee niet stemmen. De nieuwe stempas is dan geldig.

Paspoort, identiteitskaart of rijbewijs

Als u gaat stemmen, dient u naast de stempas ook uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs mee te nemen naar het stembureau. Dit document mag voor deze verkiezingen tot maximaal vijf jaar verlopen zijn. Zonder stempas én identiteitsbewijs kunt u niet stemmen

Lijsttrekkersdebat

Op zondag 9 maart hebben de lijsttrekkers met elkaar gedebatteerd in de Cacaofabriek. Omroep Helmond zendt dit debat uit op 15, 16, 17, 18 en 19 maart van 18.00 tot 19.00 uur. De uitzending is ook te bekijken op de website van Omroep Helmond.

Presentatie van de verkiezingsuitslag

Bent u benieuwd naar de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond? Op woensdagavond 19 maart wordt de uitslag op partijniveau bekendgemaakt in de Cacaofabriek aan de Cacaokade 1 op Suytkade. Iedereen is van harte welkom vanaf 22.30 uur. De uitslag op kandidaatsniveau wordt pas op donderdag 20 maart bekend. Ook deze uitslag wordt gepresenteerd in de Cacaofabriek, vanaf 11.30 uur.

Kunt u niet bij de verkiezingsavond aanwezig zijn in de Cacaofabriek, kijk dan op deze website voor de uitslagen van de verkiezingen of volg gemeente Helmond op Twitter via @gemeentehelmond (#Helmondkiest)