Meer regen en een flink windje

Vandaag is het de eerste uren van de ochtend op een
plaatselijke bui na droog en zijn er zonnige momenten. Geleidelijk neemt
vanuit het zuidwesten de bewolking toe en gaat het regenen.

Rond het middaguur kan er regen vallen, daarna wordt het vanuit het westen langzaamaan droog. Er zijn stapelwolken en zonnige perioden en het wordt maximaal een graad of 11.

Daarbij staat een matige tot vrij krachtig zuidwestelijke en later westelijke wind, rond het middaguur een krachtige tot harde zuidwesterwind tot maximaal windkracht 6 of 7.

In de avond wordt het rustiger en zijn er brede opklaringen. In een vrij heldere nacht naar zondag koelt het af tot circa 3 graden.

Zondag worden ’s ochtends aan de kust buien verwacht en is het landinwaarts zonnig. In de loop van de ochtend ontstaan landinwaarts stapelwolken en komen af en toe buien voor. De zon blijft regelmatig tevoorschijn komen en bij een doorstaande westenwind wordt het ’s middags een graad of 10. De nacht naar maandag verloopt koud: minima rond 1 graad, maar er is kans op vorst aan de grond.

Maandag is er in de ochtend veel ruimte voor de zon en verloopt de middag wisselend bewolkt. Er is kans op een enkel buitje en de temperatuur stijgt tot ongeveer 10 graden. Er wordt weinig wind verwacht.

Ook de dagen daarna staat er naar verwachting vrij weinig wind en is het dankzij hogedrukinvloeden overwegend droog en behoorlijk zonnig weer. De middagtemperaturen liggen rond 11 graden en ’s nachts is het rond het vriespunt. Aan het eind van de week komen de maxima naar verwachting weer wat hoger uit.