Europaweg afgesloten voor wegwerkzaamheden

Op zondagavond 6 april gaan de wegwerkzaamheden aan de
Europaweg van start. Het gedeelte tussen de Boerhaavelaan en
Brandevoortsedreef wordt vanaf dan aangepakt. Het wegdek wordt
geheel vernieuwd, er komt een nieuwe afslag bij de Automotive Campus en
een ecopassage ter hoogte van de Goorloop. De planning is dat het werk
eind november wordt afgerond.De werkzaamheden starten zondagavond 6 april om 22.00 uur. Tot 6.00 uur maandagochtend is de weg dan in beide richtingen volledig afgesloten. De situatie wordt die nacht zo ingericht, dat het verkeer vanaf maandagochtend in beide richtingen het werk over één rijstrook kan passeren.

Omleidingsroutes

Tijdens de werkzaamheden blijft er in beide richtingen één rijstrook open. Regionaal verkeer kan het beste omrijden via de snelweg A67. Ook de trein kan een goed alternatief zijn. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Brandevoortsedreef – Heeklaan en via de Schootense Dreef – President Rooseveltlaan – Julianalaan.

Bereikbaarheid Mierlo-Hout, Stiphout en Helmond West

Van april tot en met augustus is er geen kruisend verkeer mogelijk tussen de Hortsedijk en de Mierloseweg. Mierlo-Hout en de winkels bij de Hoofdstraat zijn te bereiken via de omleidingsroute Brandevoortsedreef – Geldropseweg. Stiphout en de winkels bij de Dorpsstraat zijn bereikbaar via de Schootense Dreef of de Boerhaavelaan. De wijk Helmond West en het Combicentrum aan de Mierloseweg kunnen worden bereikt via de Binnendongenstraat of via de Eikendreef. Beide kruispunten zijn vorig jaar al aangepakt en blijven nu open voor het verkeer.

bron : Helmond.nl