De temperaturen lopen weer op

Na een frisse periode zal de temperatuur de komende dagen elke dag iets
hoger uitkomen. Het weekend ziet er zeer fraai uit met veel zon en
vooral op zondag maxima rond 20 graden. En zelfs daarna zijn er goede
kansen op aanhoudend lenteweer.

De dag is fris begonnen met vorst enĀ  mistbanken. Het kan wat bewolkt zijn maar de temperatuur ligt boven nul en er komen enkele regenbuien voor.

Gedurende de ochtend breide de buien zich wat ui, er kan bij de buien ook onweer voorkomen.

Vanmiddag neemt het aandeel zon in het weerbeeld vanuit het oosten toe. Er is weinig wind en de temperatuur varieert van 8 tot maximaal 11 graden.

Vanavond is het droog en zijn er opklaringen. In de nacht neemt vooral in het zuiden de bewolking weer wat toe. Er steekt een matige (noord)oostenwind op en de minimumtemperatuur ligt rond of net boven het vriespunt.

Morgen blijft het droog en is er meer zon dan vandaag. Er staat een matige tot (vrij) krachtige oostenwind en het wordt circa 13 graden.

Vrijdag is de oostenwind iets minder aanwezig en zijn er bovendien wat minder wolken. Hierdoor wordt het warmer dan morgen met 13 tot maximaal 17 graden.

Het weekend ziet er fantastisch uit. Het blijft droog en er is veel zon. Daarbij wordt het zaterdag 15-19 graden en zondag zelfs 17-21. De weercijfers komen uit op een 9 of een 10!

Ook begin volgende week blijft het zonnig en droog lenteweer met prima temperaturen. In de loop van de week neemt de neerslagkans wel iets toe.