Stadspark op Obragasterrein krijgt concurrentie

De Helmondse politiek heeft al aangegeven dat er op het Obragasterrein een mooi stadpark moet gaan komen. Nu liggen er plannen om op dezelfde locatie een jachthaven aan te leggen.

De jachthaven heeft tot een halve eeuw terug altijd een rol gespeeld in het Helmondse en vele Helmonder zien dit dan ook graag terug in de nieuwe plannen. LXArchitecten heeft een impressie gemaakt in opdracht van Vastgoedbedrijf Adriaans. Het ontwerp  van de architecten ziet er heel aantrekkelijk uit.

Maar kan er wel een jachthaven zijn, terwijl de 14 miljoen euro gekoste sluis al niet tot functioneren toekomt. Eerst zal er dus goed gekeken moeten worden naar de mogelijkheden om in Helmond wederom de pleziervaart terug te krijgen en dit gaat niet lukken zonder dat de Gemeente Laarbeek hieraan mee wil werken.

Het twee punt is dat er nog een (Juliana)brug voor ruim 1,5 miljoen euro moet worden opgeknapt voordat deze weer in gebruik genomen kan worden. Maar als dit gaat lukken dan heeft Helmond wel een mooie troef in handen om het centrum weer op de kaart te zetten. Pleziervaart gaat weer voor meer toeristen zorgen en dat zal ervoor zorgen dat de winkels in de binnenstad en de horeca weer een impuls krijgen.

Tot dusver is het nog enkel een optie en nog niet concreet, maar de jachthaven zal voor meer allure zorgen dan het stadspark.