Nog nooit eerder zo veel zon in maart

De maand maart laat zich qua weer het best omschrijven als zonovergoten.
En met een volop zonnig weekend voor de boeg zijn we op weg naar een
absoluut record: niet eerder zoveel zon in maart! En alsof dat nog niet
genoeg is wordt het vandaag 18 en in het weekend 20 graden.

Vanochtend schuiven af en toe velden sluierbewolking over het land, maar zien we vooral de zon. Vanmiddag is er kan dat er geleidelijk aan stapelwolken ontstaan.

Het blijft droog en er waait een meest matige oostenwind, windkracht 4. De temperatuur loopt daarbij vanmiddag op tussen de 16 en 18 graden.

Vanavond lossen de aanwezige stapelwolken op en resteren enkel wat sluierwolken. De wind neemt iets in kracht af en vannacht is het veelal helder. Het koelt af tot een graad of 4.

Morgen wordt opnieuw een zonnige dag met op de meeste plaatsen een volop zonnige ochtend. In de vroege ochtend kunnen wolkenvelden van zee het land op trekken en die lossen in de loop van de ochtend op.

’s Middags zijn er soms velden sluierbewolking. Het blijft droog en bij een matige oostenwind, windkracht 3-4, wordt het op veel plaatsen 20 graden. Een behoorlijk heldere nacht volgt met minima rond 5 graden.

Zondag staat er slechts een matige wind uit oostelijke tot noordoostelijke richting. De zon wordt enkel gehinderd door flarden sluierbewolking bij het verwarmen van het aardoppervlak. Het wordt 18 tot 21 graden. De klok is een uurtje verder gezet en we kunnen ‘s avonds langer profiteren van het lenteachtige weer.

Maandag wordt de aangevoerde lucht nog wat warmer, maar tegelijk wordt meer hoge bewolking verwacht. Daardoor schijnt soms een wat waterig zonnetje. Er staat maar weinig wind en het wordt opnieuw een graad of 21.