Snel naar het terras

De laatste dagen van de maand verlopen zonnig, droog en warm. Maart 2014
is daardoor op weg om geschiedenis te schrijven met meer dan 200 uren
zon. Dat is net zoveel als de zon gemiddeld in een zomermaand schijnt.

Vandaag wordt opnieuw een prachtige lentedag. De zon wordt afgewisseld door velden met sluierbewolking en de temperatuur maxima boven 20 graden. Het kan misschien zelfs oplopen tot 23 graden. Als alles meezit wordt het dagrecord in de Bilt van 21,8 graden vandaag gebroken. Naast de zon en de temperatuur speelt de afwezigheid van wind ook nog een prettige rol in het lenteweer. Deze is zwak, hooguit matig uit oostelijke richtingen.

Vanavond en vannacht draait de wind naar het noordoosten en worden velden lage bewolking en mist aangevoerd. De minima liggen tussen de 6 en 10 graden.

Morgen is het weerbeeld vergelijkbaar aan vandaag. Na een lokale grijze start wisselen overdag velden sluierbewolking de zon af. We blijven in de warme lucht met in het binnenland opnieuw temperaturen rond 20 graden.

Dinsdag en woensdag blijft het prachtig lenteweer met zon, afgewisseld door sluierbewolking en later op de dag enkele stapelwolken. Lokaal zouden deze kunnen uitgroeien tot een verdwaalde (onweers)bui. De aangevoerde lucht blijft zacht met als gevolg opnieuw vrij hoge temperaturen, tussen 18 en 22 graden.

Pas donderdag laat op de dag wordt de warme lucht verdrongen door een neerslagstoring. Vrijdag en volgend weekend is het dan beduidend minder zacht met maxima rond 13 tot 16 graden. Bovendien is dagelijks kans op een bui.