Zomerse dagen boven de 20 graden

Het is nog even prachtig lenteweer. Dit droge en vrij zonnige weer
hebben we te danken aan een hogedrukgebied, maar langzaam wordt de
invloed van storingen groter en neemt de kans op neerslag toe.
Waarschijnlijk gebeurt dit pas op vrijdag en tot die tijd blijft de
neerslag beperkt tot een enkele lokale bui.

Vanochtend schijnt de zon, die soms wat wordt versluierd door velden hoge bewolking.

In de middag zijn er zonnige perioden, maar ontstaan ook enkele stapelwolken. De temperatuur varieert tussen de 21 tot 23 graden. Daarbij waait een zwakke tot matige noordoostenwind.

Vanavond blijft het droog met opklaringen en in de nacht kunnen in het noorden opnieuw enkele mistbanken ontstaan. Bij weinig wind wordt het tussen de 8 en 11 graden.

Ook morgen wordt het een (relatief) warme dag met temperaturen van 19 tot maximaaln lokaal 24 graden. Het is overal vrij zonnig. Gedurende de dag neemt de bewolking toe en kan een enkele bui ontstaan. Op het einde van de dag is er kans op een fris windje.

Vrijdag wordt een bewolkte dag met (onweers)buien. De temperatuur zet een stapje terug, maar het is met 16 tot 20 graden nog steeds zacht voor de tijd van het jaar en daarbij houdt de wind zich rustig. Normaal wordt het begin april overdag namelijk een graad of 12.

In het weekend is het licht wisselvallig met zo nu en dan enkele buien. Tussen de buien door schijnt ook regelmatig de zon en de maxima liggen tussen 14 en 19 graden.