Het is warm maar af en toe valt er wat regen

Het zonnige en warme lenteweer komt langzaam ten einde. Het wordt
geleidelijk iets frisser en de zon krijgt het moeilijk. Het weerbeeld
wordt licht wisselvallig met een toenemende kans op regen- en
onweersbuien.

Vanochtend begint de dag zeker niet koud en zelfs een beetje bedompt. Er trekken enkele buitjes over, maar meestal is het droog met wel vrij veel bewolking.

Vanmiddag verandert er in eerst instantie weinig. Er is veel bewolking, soms schijnt ook even de zon en valt er een enkele bui. Er staat een hooguit matige wind uit variabele richting en met temperaturen van circa 16 to 21 graden. Later vanmiddag is er kans op wat buienmet misschien wat onweer en hagel.

Vanavond en vannacht verloopt wisselend bewolkt met enkele buien. Daarnaast kan een enkele mistbank ontstaan. De temperatuur daalt naar 10 tot 7 graden.

Morgenochtend is het grijs en kan het lokaal nevelig of mistig zijn. In de middag is het overwegend droog en weet de zon vooral in het westen zo nu en dan door de bewolking heen te breken. Er staat niet veel wind en de temperatuur loop op naar 16 tot 20 graden.

In de avond trekt er meer bewolking binnen, maar blijft het wel meestal droog. In de nacht komt er, iets meer wind te staan. De wind komt uit het zuidwesten en is meest matig. Met veel bewolking wordt het dan ook niet kouder dan 8 tot 10 graden.

Zondag is er weinig ruimte voor zonneschijn en het weerbeeld is buiig. Er zullen geen liters regen vallen, maar aangenaam is het zeker niet. De wind waait matig tot vrij krachtig uit het zuidwesten. Het wordt wel aan de warme kant voor de tijd van het jaar met temperaturen tussen 17 en lokaal mogelijk 21 graden. Normaal gesproken ligt de maximumtemperatuur in De Bilt begin april rond 12 graden.

Begin volgende week blijft het vrij zacht met temperturen enkele graden boven normaal. Het weerbeeld is wisselvallig met hier en daar een bui. Vanaf dinsdag zet de temperatuur een stap terug naar normale waarden voor dit moment. Later in de week wordt het waarschijnlijk droger met meer zon en mogelijk ook wat hogere temperaturen.