Meer regen en iets koeler dan de afgelopen dagen

Komende tijd is het wisselvallig. Dit betekent dat het weertype van dag
tot dag flink kan verschillen. Vandaag en morgen veroorzaakt een
depressie neerslag, die voor de natuur overigens meer dan welkom is.
Dinsdag valt nog een enkele bui. Daarna bezorgt een hogedrukgebied ons
twee droge dagen.

Vanochtend trekt vanuit het westen een regenzone over het land.  In het zuidoosten blijft het grotendeels droog en schijnt de zon vanochtend nog even.

Vanmiddag blijft lang kans op regen. Elders valt nog slechts af ent toe een beetje regen. Er staat een matige zuidwestenwind. De maxima lopen uiteen van 13 tot 20 graden

Vanavond en vannacht blijft het overwegend bewolkt en valt lokaal een beetje regen. Het wordt niet kouder dan een graad of 12.

Morgen wordt een warme dag met temperaturen van 20 graden. Van fraai weer is echter geen sprake. De dag begint misschien nog wel met een zonnig moment, maar al snel wordt het grijs en in de middag en avond valt buiige regen met kans op onweer en windstoten. Er staat een matige zuiden- tot zuidwestenwind.

Dinsdag is er een mix van zon, stapelwolken en een enkele bui. Met maxima van 10-13 graden beleven we voor het eerst sinds weken weer eens normale temperaturen. Na de warmte van de laatste tijd zal het fris aanvoelen.

Woensdag en donderdag blijft het onder invloed van een hogedrukgebied grotendeels droog met wolkenvelden en zon. De temperatuur loopt daarbij weer op naar een graad of 15 op donderdag. Vrijdag is weer kans op wat neerslag.

De lange termijnverwachting toont licht wisselvallig weer. Droge dagen en dagen met neerslag wisselen elkaar af en de maximumtemperatuur ligt rond een graad of 14.