De normale lente temperaturen nemen het over

De laatste tijd zijn we veelvuldig verwend met warm lenteweer. Inmiddels
is de warme lucht het land uitgewerkt en het ziet er naar uit dat we
het voorlopig moeten doen met typisch Hollands lenteweer. Met een
westenwind worden wolkenvelden aangevoerd, maar soms schijnt ook de zon.
Veel neerslag wordt na vandaag overigens niet verwacht.

Talrijke buien trekken over het land. Daarnaast gaan sommige buien gepaard met hagel.

Het wordt slechts 10 tot 12 graden. Een stevige zuidwestenwind veroorzaakt gevoelstemperaturen rond 6 graden. De winterjas kan dus weer even uit de kast.

Vanavond trekken de meeste buien geleidelijk naar Duitsland weg. Een lokaal buitje blijft echter mogelijk. Er zijn vannacht brede opklaringen en bij een meest matige westenwind koelt het af tussen de 3 en 7 graden.

Morgen ligt een hogedrukgebied in onze omgeving. Hierdoor blijft het overwegend droog.  Er is een mix van stapelwolken en zon. De maxima komen uit tussen de 12 en 16 graden met een matige tot vrij krachtige westenwind.

Donderdag blijft het zo goed als droog. We maken opnieuw de grootste kans op zon. Ondanks dat er meer bewolking is boekt de temperatuur een graadje winst.

Vrijdag is er veel bewolking en passeert vanuit het noordwesten een gebied met buiige regen. Later op de dag breekt de zon nog even goed door. Met 11 tot 15 graden ligt de temperatuur rond normale waarden voor half april.

De dagen daarna blijft het licht wisselvallig met maxima rond een graad of 15. Met een westenwind worden regelmatig wolkenvelden aangevoerd, maar hogedrukgebieden zorgen ervoor dat geen actieve neerslagstoringen kunnen doordringen tot boven Nederlands grondgebied.