Temperaturen rond de 15 graden

Voorlopig is het heel normaal lenteweer met maxima van ongeveer 12
tot 16 graden. Het is daarbij licht
wisselvallig. Met een westenwind worden vrij veel wolkenvelden
aangevoerd, maar soms schijnt de zon. Af en toe valt ook wat neerslag,
maar de hoeveelheden zijn zeer beperkt.

Vanochtend zijn er in eerste instantie flinke zonnige perioden en trekken slechts een paar wolkenvelden over. Later ontstaan er uitsmerende stapelwolken, waardoor de zon het moeilijk krijgt. Er trekken wolkenvelden vanaf de Noordzee binnen.

Vanmiddag wordt de bewolking dik genoeg voor een beetje regen of motregen. Maar er is kans op wat zon. Er staat een matige tot vrij krachtige westelijke wind en het wordt 11 tot maximaal 15 graden.

Vanavond verdwijnen de stapelwolken, maar de wolkenvelden trekken vanuit het noorden zuidwaarts. De kans dat er nog wat neerslag uit de bewolking valt neemt af. Een lokaal spatje regen of motregen blijft echter mogelijk. Het koelt af naar een graad of 6.

Morgen overheerst de bewolking en vooral ’s middags is er kans op een lokaal licht buitje.  Bij een zwakke tot matige westenwind wordt het 13 tot maximaal 17 graden.

Vrijdag passeert er een zwak koufront. Er is veel bewolking en kans op een lichte bui. De maxima komen uit tussen de 12 en 16 graden.

Ook in het weekend passeren enkele frontale storingen ons land. Een hogedrukgebied zorgt er echter voor dat de fronten sterk verzwakt boven ons land aankomen. Neerslag van betekenis wordt dan ook niet verwacht. Wel trekken zaterdag in de loop van de dag wolkenvelden over het land en is kans op een mistige start. Zondag is er meer ruimte voor de zon. De middagtemperaturen liggen op eenzelfde niveau als de komende dagen.

De lange termijnverwachting toont een voortzetting van het licht wisselvallige weertype.