Fris, nat en wind

Vandaag beleven we een vrij frisse lentedag met maxima van 9 tot 12 graden. Een stevige noordenwind maakt
het voor het gevoel nog wat frisser. In de ochtend trekken nog enkele
buien over, maar vanmiddag blijft het zo goed als droog met af
en toe zon.

Vanavond klaart het geleidelijk op en vannacht wordt het behoorlijk fris. De temperatuur daalt tot rond of net onder het vriespunt en hier en daar kan het zelfs 2 graden gaan vriezen. Aan de grond vriest het op grote schaal en er kunnen enkele mistbanken ontstaan.

Morgen staat er een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot oosten. Hierdoor wordt het een stuk warmer en de maxima komen uit tussen 13 en 16 graden. Verder wordt het een heerlijk zonnige dag. In de middag kan de wind aanlandig worden en een abrupte temperatuurdaling veroorzaken.

Donderdag is er in de ochtend opnieuw veel zon. In de middag verschijnt er sluierbewolking en het wordt 14 tot 18 graden in het binnenland. De wind is zuid(west)elijk en meest matig van kracht. In de avond wordt de bewolking geleidelijk dikker en later valt er wat regen. In de nacht passeert een frontaal systeem en volgt in het hele land neerslag.

Vrijdag is de wind weer noordwestelijk en daarmee wordt het opnieuw frisser. De middagtemperatuur ligt tussen 11 en 16 graden. Af en toe schijn de zon, maar er is ook kans op enkele buien.

Zaterdag zijn er flinke zonnige perioden en blijft het overdag waarschijnlijk droog. Het wordt dan 14 tot 17 graden. Met Pasen wordt het wat warmer met op veel plaatsen maxima van 17 tot 20 graden. Er zijn dan zonnige perioden met slechts een kleine kans op een bui.