Temperaturen weer boven de 20 graden

Het is voorlopig vrij warm voor de tijd van het jaar. Daarbij schijnt
soms de zon, maar ontstaan ook (vrijwel) dagelijks pittige buien met
kans op onweer. Woensdag lijkt vooralsnog de warmste dag van de week te
worden met maxima van 20-23 graden.

In het zuiden en westen van het land start de dag zonnig, maar vanuit het noordoosten neemt de bewolking en de kans op regen toe.

Vanmiddag breekt de zon weer af en toe door, maar ontstaan er ook lokaal pittige buien, waarbij onweer  mogelijk is. De middagtemperatuur komt uit tussen 14 graden op de Wadden en 17-20 graden in de zuidoostelijke helft van het land. De noordoostelijke wind is overwegend matig van kracht.

Vanavond blijft de kans op een bui bestaan. In de nacht valt alleen in het westen soms nog regen; in de rest van het land is het droog. Het koelt af tot een graad of 8 en het wordt wat nevelig.

Morgen start de dag op veel plekken vrij zonnig. Geleidelijk ontstaan stapelwolken die vooral in de noordoostelijke helft van het land kunnen uitgroeien tot buien. Desondanks wordt het vrij warm voor de tijd van het jaar met maxima rond 20 graden.

Woensdag wordt het nog wat warmer met in grote delen van het land middagtemperaturen tussen 20 en 23 graden. Er is veel zon, maar in de loop van de dag neemt opnieuw de kans op enkele regen- of onweersbuien toe.

Ook de dagen daarna houdt dit weerbeeld aan. De maximumtemperaturen liggen rond of tegen 20 graden en er is veel zon, maar ook kans op enkele buien. Hierbij is de kans op buien groter in de middag en avond dan in de ochtend.