Prachtig weer op Koningsdag

Op deze Koningsdag laat de zon zich vanochtend in een groot deel van het
land goed zien. In het noordoosten zijn er wolkenvelden en is kans op
een lokale lichte bui. Vanmiddag neemt de bewolking toe en stijgt overal
de kans op een lokale bui.

Eind van de middag en vanavond worden in het oosten en noordoosten stevige onweersbuien verwacht. Het is op veel plaatsen vrij zonnig, maar in het noordoosten zijn veel wolkenvelden en neemt de kans op een lokale lichte bui toe.

Vanmiddag krijgt de zon het steeds moeilijker. De bewolking in het noordoosten wordt dikker en vanuit het zuidwesten schuiven geleidelijk ook steeds meer wolkenvelden binnen. Daar vooruit ontstaan dan ook nog eens stapelwolken. Bovendien stijgt de kans op een lokale bui. In het oosten en noordoosten is daarbij kans op onweer en hagel. Ook Koningsdag ontkomt niet aan code geel. Zie: waarschuwingspagina!

Voor de buien uit is het best aangenaam met 18 graden aan zee tot lokaal 21 graden in het oosten.

Eind van de middag en vanavond neemt de kans op enkele stevige regen- en onweersbuien in de noordoostelijke landshelft alleen maar verder toe. De rest van het land heeft veel bewolking met kans op een lichte bui. Vannacht blijft het in het noordoosten buiig, maar de kans op onweer neemt af. De minima komen uit tussen 8 en 12 graden.

Morgen krijgen we de zon helaas niet of nauwelijks te zien. De dag begint op veel plaatsen nog droog, maar regionaal valt wat regen. Vanuit het oosten nadert een actief neerslaggebied. In de loop van de middag en avond wordt het hierdoor op veel plaatsen een natte bedoening. In het noordoosten is daarbij opnieuw kans op onweer. Het lijkt erop dat Zeeland wordt overgeslagen door de actieve regenzone.

De wind is overwegend zwak en variabel van richting. Het wordt in de meeste gebieden 14 tot 17 graden, maar in Groningen en Drenthe is zachtere lucht aanwezig en wordt het bijna 20 graden. In de avond en nacht blijft het bewolkt met kans op regen. Het koelt af naar 10 tot 7 graden.