De temperatuur gaat weer omhoog

In de warme lucht ontstonden vorige week regelmatig stevige buien. Deze
warme lucht blijft ook de komende dagen in onze omgeving aanwezig en
daarmee blijft de buienkans vrij groot.

Vanochtend zijn er veel wolkenvelden aanwezig maar we houden het vandaag nagenoeg droog.

Vanmiddag blijft het op de meeste plaatsen overwegend bewolkt. Er is kans op een regenbui bij een zwakke tot matige wind uit noordelijke richtingen. De temperatuur ligt daarbij vanmiddag rond 17 graden.

Vanavond is er de kans dat er enkele buien gaan vallen. Later vanavond en vannacht verschuift de neerslagactiviteit naar het zuiden en dan daalt de temperatuur tot circa 9 graden.

Morgen wordt in de zuidelijke helft van het land de meeste bewolking en buiigheid verwacht. Gedurende de dag is vooral daar kans op onweersbuien en kan het soms flink plenzen. Het noorden maakt de grootste kans op zon, al is ook daar een bui niet uitgesloten.

Het wordt morgen ongeveer 20 graden bij een vrij zwakke wind uit uiteenlopende richtingen. Morgenavond neemt de buienactiviteit geleidelijk af.

Woensdag komen er opnieuw 20-ers op de thermometer: de maximumtemperatuur komt gemiddeld uit op 21 graden. Er zijn stapelwolken en zonnige perioden en in de loop van de dag ontstaan landinwaarts buien. Bij de buien is kans op onweer.

Donderdag wordt met een aantrekkende westelijke wind frissere lucht aangevoerd. Er is veel bewolking en er trekken buien over het land. ’s Middags is het een graad of 17.

De dagen daarna leveren we nog wat meer van de temperatuur in. Vrijdag hebben we met buien te maken, staat er een stevige wind en komt de middagtemperatuur uit rond 14 graden. In het weekend blijft het fris, maar neemt de neerslagkans beduidend af: een hogedrukgebied zorgt voor droog weer.