Helmond stimuleert fietsen d.m.v. een online spel

Foto:

Op
donderdag 1 mei gaat in Helmond een nieuw fiets-stimulerings-spel van start: ‘Helmond
fietst mee’. Het is een online spel, dat je speelt door gebruik te maken van je
smartphone (GPS en mobiel internet vereist). Hoe meer je fietst, hoe meer
punten je verdient en hoe groter de kans dat je iets wint!

Je Spaart maandelijks punten. Aan het eind van de maand is er een prijs voor de actiefste fietser van die maand. Aan het einde van de campagne wordt er een prijs uitgereikt aan de actiefste fietser van heel Helmond. Het spel is een initiatief van gemeente Helmond om meer mensen uit de auto en op de fiets te krijgen. ‘Helmond fietst mee’ loopt tot eind augustus.

Kick-off op zondag 4 mei

Als kick-off van het project zal het promotieteam van ‘Helmond fietst mee’ aanwezig zijn bij het fietsevenement Rondje Helmond op zondag 4 mei. Hier ontvangen deelnemers meteen bij inschrijving al een mooie fietsprijs. Bij dit fietsevenement wordt ook nog een prijs uitgereikt aan de actiefste fietser tijdens de fietstocht Rondje Helmond.

Punten verzamelen

Deelnemers kunnen gratis meespelen en prijzen verdienen door zoveel mogelijk punten te verzamelen. Deze punten zijn te verdienen door met een smartphone in te loggen op ‘checkpoints’ die verdeeld liggen over heel Helmond. De checkpoints liggen veelal op locaties die alleen per fiets te bereiken zijn. Zo zijn er checkpoints bij alle NS-stations in Helmond, alle openbare fietsenstallingen, verschillende sportverenigingen en bij een aantal winkels, zoals Albert Heijn XL, Emté, Eco-plaza, Kuijpers tweewielers, Henk van Rooij fietsen, Halfords Helmond en alle deelnemende bedrijven aan het fietsevenement Rondje Helmond. Bij deze sponsoren ontvangen deelnemers nog een kleinigheid.

Website en app

De exacte locaties van de checkpoints zijn te vinden op www.helmondfietstmee.nl. Ook zijn de locaties via de app op te vragen. Deze app is gratis te downloaden via de website. De checkpoints zijn op straat te herkennen aan het ‘Helmond fietst mee’-logo.

Prijzen

Iedere maand wordt de fietser met de meeste punten beloond met een maandprijs. Aan het einde van de campagne wordt een hoofdprijs uitgereikt aan de fietser die in totaal de meeste punten verzamelde. Onder alle deelnemers wordt ook nog een prijs verloot. Zo maken minder actieve deelnemers toch kans op een leuke prijs.

Meer informatie

Meer info is te vinden op www.helmondfietstmee.nl. Op die website kunnen mensen zich ook inschrijven.